Blaser Primus keresőtávcső

A Blaser Primus keresőtávcső ugyan új játékos a prémium piacon, azonban az anyacég okán az előkelő származás is garantált. A Blaser Jagdwaffen GmbH erőteljesebben szándékozik részt venni a vadászoptikai piacon, ami egy teljesen logikus lépés egy rendkívül sikeres vadászfegyver márkától.

8x56.png

Márpedig a Blaser Primus minőségével rögtön és egyértelműen a legmagasabb szférákat ostromolja. A Zeiss-szel hagyományosan jó viszonyt ápoló Blaser a Carl Zeiss keresőtávcsöveknél megszokott Abbe-König prizmarendszert választotta. Ez fényáteresztés szempontjából előnyös ugyan, de általában a távcsövek nagyobb méretében és tömegében egyaránt megmutatkozik. A Primus keresőtávcsövek egy új, saját fejlesztésű "CCC" bevonatot is kaptak, ami a kontraszt és a színek javításáért felel.

blaser.jpgA prizma és a lencsék komoly igénybevételt is elviselni képes, magnézium házban kaptak helyet, de a távcsövek külső borítása sem hagy semmi kívánnivalót maga után. Professional Succsess! Egyáltalán nem csodálkoznánk, ha előbb-utóbb a Blaser Primus binokulárokból is megjelenne exkluzív, "bőrös" változat, aztán jöhetne a fekete-piros Monza is.

primus-le-nuove-ottiche-di-blaser.jpgEgyébként nagyon jó már csak ránézni is ezekre a távcsövekre. A Blaser színvilág egyértelmű és a formatervezés is parádésra sikeredett. Blaser tulajdonosoknak, a márka iránt elkötelezetteknek kötelező darab valamelyik Primus. Az árak elfogadhatóak, a prémium szegmensben pedig kifejezetten jónak, sőt talán barátinak is mondhatóak. A legkisebb, nappali cserkelő keresőtávcső a Primus 8x30-as már 499 000 Ft-tól elérhető, míg a legnagyobb Blaser Primus, a 8x56-os keresőtávcsövük ára 599 000 Ft a boltokban.

VTB


Gyári weboldal: http://blaser-optics.de