Vak vezet világtalant

Annyira cukik, annyira aranyosak tudnak lenni a gyakran félistenként tisztelt, helyi véleményvezérek, hogy néha már azon gondolkozunk, le kellene cserélni a bólogató kutyát a hátsó ablakban és őket odarakni. Ha lenne. Nyilván nincs, ennél az igényeink azért  tovább terjednek. Közhelygyűjtemény következik.

104942.jpg

Alaptétel, ezért nem is értjük, miért kell minduntalan szájba rágni, hogy a piac mindent a helyére áraz be. Ha valami olcsó, akkor azért olcsó, mert annyit tud, azt a minőséget képviseli, annyi van benne, nem több, kár beleképzelni a semmit.

Az eszközök ára mindig tükrözi a képességeit!

Képminőség, tartósság, pontosság, megbízhatóság, garanciális háttér, stb. Attól, hogy a helyi hülye, Bivalyb@sznádon ennek folyamatosan az ellenkezőjét magyarázza, attól ezek a dolgok nem fognak megváltozni, maximum összezavar néhány kezdő vagy tájékozatlan vadásztársat. Hiszen ő ért hozzá, mert ő mindenhez ért. Sőt, mindenhez is! :) Tudjuk, hogy Magyarország a 10 millió szakértő országra, de talán mégsem kötelező minden ökörséget el is hinni. Azért van a fejünk, hogy használjuk. Ilyen alapon mindenki szekérrel vagy Velorexszel járna, esetleg full fapados, alapmotoros Suzuki Swift-tel és egy darab Audit, BMW-t, Mercedes-t nem lehetne eladni, gyártani sem lenne értelme. Aztán mégis veszik, viszik a prémium márkákat. Pedig sokkal-sokkal-sokkal drágábbak. Meg jobbak is.

Egy Yukon Photon soha nem lesz komoly éjjellátó céltávcső, bár már ezt is leírtuk korábban. Egy olcsó megoldás kispénzűeknek és/vagy akiknek az igényeinek megfelel. Ragadozó gyérítésre vagy vadkárra. Egyébként meg, amióta van ATN X-Sight II, érdemes elgondolkozni rajta a Photon ellenében, hiszen számos előnyt kínál az ATN. Maga a kérdésfeltevés értelmetlen, hogy melyik a jobb?

173042.jpgNagyon jó céltávcső egy Yukon Jaeger vagy egy Delta Titanium, a maga kategóriájában! Ugyanakkor soha nem lesz egy Leica Magnus vagy egy Swarovski Z8i. Összehasonlítani is felesleges, semmilyen szempontból nincs értelme, ha csak nem a minőségi különbségek kiemelése a cél. Mégis minduntalan vissza lehet hallani zavaros történeteket, hogy amit nem látott a Swarovskiban, látta a Deltában. Mi meg minden hétvégén a Holdon nyaralunk. Tényleg! Miért nem hiszitek el?! :) Nem akarjuk tovább ragozni, ezer példát lehetne még hozni. Tessék leképezni nyugodtan mindenre a fentieket, a sok nagyon okost meg inkább kerülni. Kezeljük már a helyén a dolgokat!

VTB