NeoPod, a világbajnok (nem csak) vadász villaláb!

Anno, amikor megjelent a Blaser Carbon BiPod, azt gondoltuk, hogy na tessék! A Blaser megint megcsinálta azt a villalábat, amire egy vadásznak csak szüksége lehet, erre most itt a NeoPod. Azt kell mondanunk, hogy jobb lett!

720-neopod-ultralight-bipod-prone_159.jpgAnno a Blaser Carbon BiPod  kifejezetten könnyű lett (130g) és kifogástalan minőségű. Talán az ára volt egy picit húzós első ránézésre, de úgy voltunk vele, hogy mégis csak egy minőségi darab, továbbá karbon is, tehát ez ennyibe kerül és pont. Akinek van pénze majomra, legyen pénze banánra is. Nagy és örök igazság. Szóval a "blázeresek" örültek, hiszen nekik volt frankó, könnyű villalábuk, a többiek meg irigykedtek és csattogtak tovább az olcsóbb, de nehezebb és csörgő-zörgő Harris bipodokkal. Nem rossz egyébként a Harris, de lássuk be, egy osztállyal lejjebb focizik.
720-neopod-ultralight-bipod-folded-legs-logo_141.jpgEkkor Halvdan kolléga gondolt egy nagyot fent, a messzi északon és csinált egy még jobb karbon bipodot, amit már más puskákkal vadászó vadásztársaknak sem kell nélkülözni, de erről majd később. Szóval megszületett a NeoPod! Világbajnok, vadász villaláb. Vadásztól, vadásznak. Az ultra modern anyaghasználatnak és persze a kiváló tervezésnek köszönhetően írd és mondd, 82g lett a tömege. Hejj! Mintha ott sem lenne. Hegyi vadászok értékelik, de elhízott, gyenge kondíciójú, cserkelgető vadásztársaink is fogják! :) A szénszál erősítésű csúcs-polimer mérhetetlenül erős a rendkívül alacsony tömeg mellett. Jelenleg ez az anyag-kombináció talán a legjobban teljesítő összetétel a világon (lásd pl. polimer tokozású hadifegyverek).
720-neopod-ultralight-bipod-blaser-spigot_158.jpgA rendszer szíve egy csap lett, és jó okkal! Villámgyorsan lehet felcsatolni vagy éppen le és a fegyver balanszán, kezelhetőségén sem változtat. Az ideális elhelyezés ugyanis mindig a lehető legközelebb a csőhöz! A zsanérok szintén egy szintben vannak a csappal, megőrizve az optimális kezelhetőséget és súlypontot behajtott lábak esetén is!. Sokkal stabilabbnak érezzük a hagyományos, a tok alján, a csőtől távol lévő rögzítésekkel elletétben a NeoPoddal szerelt vadászfegyvert (vagy mesterlövész puskát!), maximális a stabilitás. Magát a bipodot értelemszerűen erre a 8mm-es csapra csatlakoztatjuk. A felszerelt NeoPod-ot mindkét irányba 20-20°-ot tudjuk megdönteni, ami több, mint elég. Bármely terepviszonyokhoz is kell alkalmazkodnunk, elég lesz.
720-inthebox1_160.jpgTovábbi, jelentős fejlesztés az adapterek tekintetében történt. Nem csak Blaser puskákra elérhető a NeoPod, hanem mindenkire gondolt a fejlesztő. Sauer tulajdonosokra dedikáltan, de más fegyverek tulajdonosai számára is elérhető, felszerelhető a megfelelő adapterekkel, bár ekkor leginkább már az agyazásra kerül a NeoPod (megint a "blázeresek" jártak jól! :) ), ahogy más esetekben is kerülne. Tegyük hozzá gyorsan, hogy még így is magasan a legjobb!
720-neopod-ultralight-bipod-folded-legs-slanted_144.jpgKeveseket érint, esetleg az északon vadászókat vagy speciális egységek tagjait a hangtompító adapter, ami szintén létezik a NeoPod-hoz. Egyszer talán nálunk is lesz ennyi esze a tisztelt jogalkotóknak.
neopod-silencer-adapter-on-gun-with-silencer-and-ultralight-bipod_189.jpgAz ultrakönnyű, professzionális NeoPod már megvásárolható a www.vadasztavcso.hu Vadász Távcső Boltban, 129 900 Ft-ért. Továbbra sem mondjuk, hogy olcsó, csak ismét idéznénk magunktól, miszerint "Akinek van pénze majomra...". Na, ugye, hogy banán! :)

VTB