Van benne Craft!

Magyarországon gyakran előfordul sajnos, hogy nem a helyén kezelik a dolgokat. Túl magasra helyezünk arra nem méltó eszközöket és méltatlanul leszólunk jobb sorsra érdemes technikákat. Nagyon jó példa erre a Yukon optikai gyártó Craft céltávcső szériája.

yukon_craft_series.jpg

A nem egyszer tapasztalható német és japán mánia közepette (na meg újabban ugye a lengyel-japán a sztár! :) )  hajlamosak vagyunk megfeledkezni orosz barátaink igen magas jártasságáról a fegyverek és kiegészítőik terén. Már a régi mondás sem igaz rájuk, hogy "nem szép, de orosz!", mivel már tetszetősnek is mondhatóak a korábbi elvtársak által készített termékek.

Yukon Craft, céltávcső család

A három fix és két variálható nagyítású céltávcsöveivel a Yukon gyakorlatilag teljesen lefedte azokat az igényeket, amelyek hazai vadászat körülmények között felmerülhetnek. Az öregek által még mindig kedvelt, egyébként pedig kispuskára kiváló Yukon Craft 4x32-estől, a népszerű 7x50-es és 8x56-os modelleken át a két, hajtáspuskákra, vagy alsókulcsosakra kiváló 1,5-6x42 és a mindenes 3-12x56 variábelekig minden feladatra meg fogjuk találni a megfelelő céltávcsövet. Kiváló optikák, nagyon masszív tubusok, nitrogén töltés, több fokozatban állítható világítópont és első-hátső lencsevédő sapkák jellemzik a Craft szériát. A gyár 7000J-ig vállal garanciát a lövésállóságra, ami több, mint elég. A Craft szériának nem okoz gondot a .375 H&H magnum sem, amitől azért -valljuk be őszintén- egy másfélszer ennyibe kerülő Delta Titanium sikítva elszaladna :). A Craft széria megbízhatóságáról csak annyit, hogy a meghibásodás gyakorlatilag ismeretlen fogalom.

334-1301-thickbox.jpg3-12x56, a legnépszerűbb modell

Nem csak a legnépszerűbb, de a legjobban is használható tagja a családnak a Yukon Craft 3-12x56 világítópontos céltávcső. 3x-os nagyításon akár hajtáson, utánkeresés során is használhatjuk és a tarvad selejtezésénél gyakori, távoli lövések sem okoznak gondot 12x nagyításon. Az 56 mm-es belépő lencse szürkületi vadászat esetén is szolgáltatja a biztos lövéshez szükséges világos képet, a világítópont a 11 fokozatú állíthatóságával pedig bármilyen fényviszonyokhoz tudunk alkalmazkodni. A német modellekhez hasonló látószöget irreális elvárni ezen az árszinten, viszont a 100m-en látható, akár 9m széles terület bőven elég a cél biztos megtaláláshoz.

model_Craft 3-12x56.jpg

Yukon Craft a YouTube-on: Klikk!

VTB