Ha megteheted, akkor LS64!

Kompakt méret, katonai szabványoknak megfelelő kivitel, hosszú üzemidő és nagy felbontás jellemzi a FLIR LS64 modelljét. A kétmillió alatti szegmensben szerintünk a legjobb cserkelő hőkamera, már ha megengedheted magadnak...

624-2587-thickbox.jpg

Kézbe véve a kamerát, rögtön szembetűnik, hogy nagyon kicsi. Pedig pont akkora, amekkora kell, hogy legyen. Fogjuk fel nyugodtan egyfajta technikai bravúrnak, hogy a FLIR ezt a teljesítményt meg tudta oldani ekkora méretben, ilyen masszív házban. Ami pedig nagyon-nagyon nem mindegy, ebben a házban még egy nagy kapacitású, kismilliószor újratölthető Li-Ion akku is helyet kapott. Az akkunak köszönhetően rendkívül hosszú a kamera üzemideje, bármilyen hosszú kiülést kiszolgál egy feltöltéssel. Tegyük hozzá, hogy egyébként sem tartjuk folyamatosan bekapcsolva és mivel gyorsan kapcsol be, felesleges is lenne. Bekapcsoljuk, körülnézünk, kikapcsoljuk. Az akku töltése mini USB-ről megoldott, azaz szinte bármilyen USB-s eszközről tölthetjük. Nyilván a normál mód a hozzá adott hálózati töltő használata, vagy mi például a terepjáró 12V-os, szivargyújtó csatlakozóját használtuk töltésre egy könnyen beszerezhető szivargyújtó-USB dugó segítségével.

624-2582-large_1.jpg

A 640x512 pixel felbontása az érdekes, melynek lényegét a fenti ábra jól szemlélteti. Gyakorlatilag nagyítás nélkül is közel a 4x-esét tudja a FLIR LS64, mint egy Pulsar HD38S és erre még a FLIR képes 2x, 4x illetve 8x nagyítani (Firmware frissítés után). Míg a FLIR egyszerűen zsebrevágható, addig egy Pulsar-ral harcolni kell ez ügyben és megfelelő zseb is kell hozzá...

624-2964-large másolata.jpg

Amit más, a mi számunkra érdekes gyártók nem tudnak, nem akarnak tudni vagy nem csinálhatják (ezt pedig mi nem tudjuk! :) ), az az InstAlert funkció. A fenti képen egyértelműen látszik miről is van szó. Az érdekes hőforrásokat piros színnel kiemelni a kamera, esetünkben szarvasokat a sűrűben. A takarás ellenére remekül látszanak.

flir-ls64-compact-handheld-thermal-night-vision-monocular_2.jpeg.jpg

Nagyon masszív! A kompozit ház külön vastag, gumi borítást is kapott. Az objektív mélyen, biztonságban ül egy masszív fémházban. A szemkagyló funkcionális és kényelmes. A kezelőszervek a készülék tetején kaptak helyet, könnyen elérhetőek és a működésük egyértelmű. Egyszóval minden rendben, minden a helyén van, ezt felesleges is tovább ragozni.

Mindent összevetve, vadászatra ez egy sok szempontból ideális hőkamera! Nyilván az olcsóbbak vonzóak az áruk miatt, de tegyük a szívünkre a kezünket, nem azért nézegetjük a hőkamerákat, mert kenyérre kell az ára! :) Tehát aki nem Skóciában látta meg a napvilágot sváb szülők gyermekeként, annak ez a kamera lesz a megfelelő választás. Egy dolgon viszont javíthatnának, az pedig a display. Bár a FLIR-t ismerve, nem fognak. Ők az egyik csúcs gyártó és ezt tudják is magukról.

VTB

 Specifications for FLIR 4X LS-Series Compact Thermal Imager Monocular:

System: LS64
Detector Type: 640 x 512 VOx Microbolometer
Focal Length: 35 mm Fixed Focus
Field of View (H x W): 18° × 14°
Digital E-Zoom: 4x
Start-up: < 2 Seconds
USB Port: Charging/Software Updates
IMAGE PRESENTATION
Image Optimization: Proprietary Digital Detail Enhancement
Refresh Rate: 30 Hz
Polarity: White Hot, Black Hot, InstAlert
PHYSICAL
Weight (with battery): 12.9 oz (365 g)
Size (L × W × H): 6.70" x 2.31" x 2.44" (172 x 58.7 x 62 mm)
Standard Warranty: 2 Year Parts & Labor, 10 Year Detector
POWER
Battery Type: Internal Battery/Li-Ion
Battery Recharging: USB Cable for Internal Battery; AC Adapter
Battery Life (Thermal Imager Only): 5+ Hours Typical*
LASER
Laser Type: Visible Red (Wavelength 630-660nm)
Laser Class: IIIA/3R (US FDA/IEC)
Laser Power: <5mW (3.5mW typical)
Environmental Rating: IP-67
Operating Temp.: -4°F to 122°F (-20°C to +50°C)
RANGE PERFORMANCE - Detect Man-Sized Target (1.8 m × 0.5 m): ~1200 yds (~1.09 km)

Features of FLIR LS64 4X Thermal Night Vision Monocular:

  • Palm-Sized Portability
  • Light Weight - Only 12 Ounces
  • Rugged, Weathertight, Ergonomic Design
  • Multiple Resolution Choices for Increased Detection Range
  • Up to 4x Digital e-Zoom
  • White Hot, Black Hot and InstAlert Palettes
  • 4-Button Operation: Power, Polarity, Zoom and LCD Brightness/Laser Activation

Package Contents:

  • FLIR LS-64 4X LS-Series Hand-Held Thermal Imaging Camera
  • USB Cable
  • USB AC Adapter
  • Wrist Strap
  • Soft Drawstring Bag
  • Product CD