Quantum XQ - Új Pulsar hőkamera keresők

Bár inkább az Quantum XD ráncfelvarrásának mondanánk, még ha nem is olyan öreg termék az XD. Szűkebbre vették az objektívek látószögeit, gyorsabb bekapcsolás is. Végigfutunk a Quantum XQ-kon, hiszen csak idő kérdése és  teljesen váltja az XD-t.

quantum_xq50_01.jpg

A látószögek szűkebbre vételével a Quantum XD-khez képest nőtt az alap nagyítás, valamint az elméleti látótávolság. Ezt az alábbi táblázat tökéletesen szemlélteti. A további, feltüntetett "nagyítás" valójában csak digitális zooom, tehát nem fog a kép több információt tartalmazni, csak nagyobb lesz:
xd-xq.jpgMindenesetre a kis, 19-esnek szerintünk jót tett és még a 38-asnál is talán, bár már nagyon közel van az XQ38 látószöge (9,8°) az XD50-eséhez (11°). Nem biztos, hogy mindenki szeretni fogja erdőben! Lesznek helyzetek, amikor már fárasztóan sokat kell majd vele tekeregni. Az 50-es felhasználását ugyanakkor tovább specializálta a látószögek változása, hiszen ilyen kis látószöggel -és így megnövelt elméleti látótávolsággal- már tényleg nagyon kényelmetlen lesz az erdei használat. Az Alföldön viszont imádni fogják! A megadott, 1800m-es észlelési távolság mindenesetre figyelemre méltó.

pulsar_logo.gif

Száz szónak is egy a vége, akinek már van Pulsar Quantum HD vagy XD hőkamerája, nem kell fejvesztve rohannia lecserélni Quantum XQ-ra. Fejlesztettek, kicsit mások a paraméterek, bővebbek a funkciók. Akit érdekelnek az új Quantum vadász hőkamerák, a www.vadasztavcso.hu Vadász Távcső Boltban már előrendelhetőek a bevezető árakon.

VTB