"Szarvas álló" éjjellátó - Yukon Digital Ranger LT 6,5x42

Már nem emlékszünk pontosan, de valamelyik amerikai oldalon hirdették úgy a 900nm feletti infravetővel ellátott eszközöket, hogy deer-proof, azaz szarvasálló. Így lett ennek a bejegyzésnek ez a címe, hiszen ebben az eszközben is egy 940nm-es segédfény dolgozik.

yukon-night-vision-device-ranger-lt-6-5x42-digital-full-5028047-1-34955-876.jpg

A Yukon Ranger igazán sokat nyújt, hiszen szívében egy Sony digitális chipen dobog. A digitális NV technológia használatában a Yukon-nak már több éves tapasztalata van. Ez a tapasztalat immár az áttervezett Ranger LT-ben most gyakorlatilag kicsi pénzért nyújt nagy segítséget.

yukon-night-vision-device-ranger-lt-6-5x42-digital-full-5028047-5-34955-161.jpg

A nagyteljesítményű fényvető intenzitása 15 fokozatban állítható, így kiválóan használható kisebb és nagyobb távolságokra is. Használat közben a vető erősségét a témától való távolság és a tereptárgyakhoz történő alkalmazkodás miatt szükséges állítani. Viszonzásképpen a Ranger az éjszaka látható legrészletgazdagabb képet produkálja olyan minőségben, amilyenről még nem is álmodott. Monitora kontrasztos, részletgazdag, fekete-fehér képet mutat, melynek fényereje szintén 15 fokozatban szabályozható. A 940nm-es hullámhossznak köszönhetően fénye, mind az emberi és az állati szem számára láthatatlan, ennek köszönhetően a megfigyelő teljesen észrevétlen maradhat. Így nem csak vadászatra, de őrzés-védelemre és polgárőri feladatok ellátására egyaránt jól használható!

recon_bw_1.jpg

A készülék 6db ceruza elemmel, vagy ceruza akksival üzemel, melyet egy elem tartó kazettába kell behelyezni, majd a kazettát bepattintatni a helyére. Ebből a kazettából 2db-ot ad a gyártó, így teljes sötétségben "vakon" is pillanatok alatt cserélni lehet az elemeket az előre "betárazott" pótkazettával. További praktikum, hogy a szintén tartozék szivargyújtó- és hálózati adapterről is üzemel az éjjellátó. (Akkumulátor töltésre nem alkalmas a készülék.) Videó kimeneten keresztül a látott kép felvétele is lehetséges a Yukon mediaplayer, vagy CVR640 segítségével.

A készülék már megvásárolható a www.vadasztavcso.hu Vadász Távcső Boltban, mindössze 129 900 Ft-ért, díjmentes házhozszállítással.

VTB