Leica Ultravid HD-PLUS

Érkezik a Leica Ultravid HD sorozat továbbfejlesztett változata, a HD-PLUS család. Az új széria még világosabb képpel, még több kontraszttal és sokkal nagyobb fényáteresztő képességgel rendelkezik. Azoknak készült, akik a tökéletes optikát keresik.

 Ultravid-hd-plus_teaser.jpgBrilliáns optikai hangolás, lenyűgöző képalkotás.

Bármilyen megfigyelési körülmények mellett, főleg szürkületben a jelentősen megnövelt fényáteresztő képesség, különösen a kék és ibolya színképsávban nyújt nagyobb fényerőt, optimalizált színátadást és szélesebb kontraszt spektrumot. A legkisebb részleteket is megfigyelhetjük még a késő szürkületi időszakokban is.

 

Csúcstechnológiás üveg, új optikai bevonat, jelentősen megnövelt fényáteresztő képesség

 

A prizmák kiváló fényáteresztő képességgel rendelkező speciális SCHOTT HT üvegből készültek. Az új magas hőmérsékletű plazma és vákum technológiának köszönhetően csúcsminőségű bevonat kerül a lencsékre. A fluoridos lencsék briliáns színhűséget biztosítanak, a HD lencserendszer pedig tökéletes kontrasztot és lenyűgözően tiszta képet garantál. A nagy fényáteresztő képességű lencsék és bevonatok hatékonyan szüntetik meg a fényszóródást.

 

LEICA-HUNTING-CINEMASCOPE_general-1200x470.jpg

 

Kompakt és robosztus kialakítás

 

Kompakt és robosztus kialakítása miatt minden helyzetben megállja a helyét, víz és szennyeződésálló. Elkészítéséhez a legjobb alapanyagokat, magnéziumot és titániumot használtak fel, a távcső vázát pedig ellenálló gumibevonat védi a sérülésektől. Az AquaDura lencsebevonatnak köszönhetően párásodás mentes még nagyobb hőingadozások esetén is, tisztítása pedig még egyszerűbb.

leica_842-hdplus-2-image.jpgMegjelenés és mechanikai tökély

 

A HD-PLUS távcsöveket az Ultravid sorozattól megszokott diszkrét elegancia jellemzi. Egy piros „HD” felirat jelzi, hogy több rejlik a távcső belsejében, mint a korábbi sorozatok tagjaiban. Használata rendkívül egyszerű, fókuszmechanizmusa precíz és a fókusztárcsa mindössze 1,25x-ös fordulatával a teljes állítási tartomány elérhető a közel fókusz ponttól a legnagyobb távolságig. Elérhető 7x, 8x és 10x-es nagyítással.

VTB