Olcsó hús, híg lével...

Végeztünk egy felmérést. 14 "kereskedő" foglalkozik magyarországi Dedal "kereskedelemmel". Ebből hárman hivatalosak, azaz tényleg kereskedők. A többi gyakorlatilag kufár. Még mindig sokan vásárolnak csempészektől eszközöket gyengébb csövekkel, mint amit állítanak róla, de legalább "olcsó"!

Érkezett és hamarosan üzembe áll egy műszer, amivel bontás nélkül is bevizsgálható egy eszköz, hogy milyen csövet tartalmaz. Találkoztunk már XR-5-nek hazudott XD4-gyel, vagy Gen III-nak eladott II+-szal, stb. Leleményes a magyar, főleg ha vannak keleti barátai.

142_1.exlarge.jpg

Arra valamiért még nem jött rá a Tisztelt Vásárlóközönség, hogy csodák nincsenek. Olcsóbban a kereskedő jut hozzá, nem a csempész, a kamionos, az ilyen-olyan "árus". Velük nem állnak szóba komoly cégek, ők is valamilyen vadászboltban veszik meg kint, csak mire hazaért, sokat "javul" a cső - a haszon kedvéért. Az egyszeri jäger meg úgy sem ért hozzá, de hinni akar benne, hogy ő aztán most megfogta az Isten lábát!

Dedal-480-GenIII-onyx-ads.jpg

Ennél szebb már csak az, amikor rangos kiállításon mutogatja X cég úgy az előtéteket, hogy az XD4-es specifikációt közlik, majd mondanak hozzá egy 2500 €-s árat. Aham. Ezzel csak az a baj, hogy az említett cső nettó, nagykereskedelmi ára önmagában is meghaladja az említett összeget. Még kell hozzá egy ház, be kell építeni, be kell állítani megfelelő kollimátorral. Árrés kell rá, hiszen nem a vevő két szép szemért dolgozik a gyártó, sem a kereskedő.

142_2.exlarge.jpg

Hab a tortán, hogy nettó az ár és cinkos, félmosolykás kacsintással hozzá is tették, hogy szóval ennyibe kerül akkor. De természetesen számla nélkül is van  rá garancia! Szóval hinni továbbra is a templomban! Mennyire igaz a mondás, hogy a drága az olcsó, az olcsó a drága. Okos a más kárán tanul, a buta pedig, ... hát a buta higgyen továbbra is azt, ami neki jólesik.

VTB