Yukon Photon RT - Új, digitális éjjellátó céltávcső család

Megjelent az eddig is töretlen népszerűségnek örvendő Yukon Photon digitális, éjjel (is) látó céltávcső család új generációja, a Yukon Photon RT. Még jobb, már mobiltelefon kapcsolat is van és nem lett sokkal drágább.

photon_rt_6x50_digital_nv_riflescope_15.pngMiközben habzó szájjal tombol az éjjellátók ellen 300-400, magát a hazai vadásztársadalomnak tartó és a többi vadászt (potom 64 500 fő, további vadászjeggyel rendelkezőt) minden döntésből kirekesztő, a valósággal mára minden kapcsolatot elvesztő jóember, addig sorban jelennek meg az újabb és egyre többet tudó éjjellátók. Üdvözlünk mindenkit 2017-ben! :) Például, most már a tényleg kedvező árkategóriában is megjelent a Yukon Photon RT-vel a mobil alkalmazásokkal való fotó és videó kapcsolat.

yukon_stream_vision_logo.pngA StreamVision alkalmazás elérhető Apple és Android készülékekre egyaránt, a készült fotókat áttölthetjük telefonunkra, tabletünkre vagy akár élőben is közvetíthetjük, amit látunk, akár a lövés pillanatát is.

Egyébként józan ésszel felfogni, amit ezek művelnek, nem igazán lehet. Pár éve minden korlátozást eltöröltek, tele vannak a vadászboltok éjjellátókkal, hőkamerákkal. Sokkal biztonságosabb a vadászat éjszaka, sokkal több a jó lövés, kevesebbet szenved a vad. A vadkár nyomás sem enyhült, egyre több a vaddisznó, a sakál, még inkább szükség van ezekre az eszközökre. Az a tapasztalat egyébként, hogy aki minduntalan hangoztatja, hogy ezek az orvvadászat eszközei, hogy ezekkel a technikákkal halomra lövöldözné bárki is a vadat, pusztán saját magából, a saját eddigi gyakorlatából indul ki, hiszen ő csak ezt tudja elképzelni. Vén, húsvadász komcsik, akik irigyek és/vagy saját maguktól is félnek, mert pontosan tudják, hogy mit műveltek anno. Persze mindig tisztelet a kivételnek. Lényeg a lényeg, elképesztő mennyiségű éjjellátó és hőkamera került a vadászokhoz az elmúlt években és most "érdekképviselet" címen mindenkiből bűnözőt próbálnak csinálni. Gyakorlatilag kérdés nélkül arcon pisikélve a tényleges magyar vadásztársadalmat. Akkor ne csodálkozzanak, ha a nagy többség meg kakikál rájuk!

photon_rt_6x50_digital_nv_riflescope_10.pngA 7 cm-es betekintési távolság az egyik legjobb a kategóriában, egyben nagy biztonságot ad. A lövésállóság 6000 J, ami megengedi .300 win vagy gyengébb .375 H&H használatát is akár. A 6-féle szálkereszt, 4-féle színben pedig több, mint elég. Elhagyták a még jól látható fényű, 780nm-es infravetőket és már 850nm-től indulunk, ami ragadozó gyérítésre és vaddisznóra tökéletes, szarvas azért erősebb fokozaton kiszúrhatja. Elérhető a láthatatlan, 940nm-es változat is, mindkét nagyítással.

Yukon Photon RT modellek:
Yukon Photon RT 4.5x42S - CMOS szenzor, 640x480 pixel, 850nm-es LED infravető, 200m lőtáv
Yukon Photon RT 4.5x42 - CMOS szenzor, 640x480 pixel, 940nm-es LED infravető, 140m lőtáv
Yukon Photon RT 6x50S - CMOS szenzor, 640x480 pixel, 850nm-es LED infravető, 280m lőtáv
Yukon Photon RT 6x50 - CMOS szenzor, 640x480 pixel, 940nm-es LED infravető, 180m lőtáv

Az eszköz továbbra is pofon egyszerű, a szokásos 30mm-es tubust kapjuk és 4 db ceruzaelemmel működik (vagy ceruza akkuval). Vegye, vigye, akinek tetszik, hiszen a birtoklása is csak akkor tilos, ha éppen be vagy írva és csak vadászterületen. 174 900 Ft-tól elérhető már.

VTB