Fotózás a lesen?

Ha valamit, ezt érdemes magunkkal vinni minden vadászatra. A természet számos, "akkor és ott" pillanata -egy ígéretes bak, egy komoly bika- válik megörökíthetővé keresőtávcsővel, spektívvel vagy akár céltávcsővel, a ma már egész jó képeket készítő mobiltelefonjainkkal és ennek az adapternek a segítségével.

55f02b37-96f7-4d0e-9be9-a2fb5f767986_sr970_300.jpg

Kiülünk a lesre, nézelődünk, gyönyörködünk a tájban, aztán egyszer csak... Egyszer csak történik valami. Valami olyan, aminek a megörökítésére, a másokkal való megosztására komoly késztetést érzünk. Örök probléma ilyenkor valahogy belefotózni a keresőbe, céltávcsőbe, hiszen ezek állnak mindig rendelkezésre, meg persze az okostelefonunk. Igényesebben felszerelt vadásztársainknak mondjuk spektív is. Gépészkednek is ilyenkor legényes arcú lendülettel a Tisztelt Vadásztársak, próbálják elkapni valahogy a kilépő kép egy-egy alkalmasnak tűnő kivágását telefonos fotóval vagy videóval, nyakatekert mozdulatokkal. Pedig lehet ezt egyszerűbben, kényelmesebben is egy, akár még kabátzsebben is elférő kis készséggel.

Nem mondjuk, hogy fillérekbe, de semmiképpen sem egy kisebb afrikai állam éves költségvetésével mérhető összegbe kerül a Carson HookUpz 2.0 és tényleg univerzális fotó/videó adapter. A 29 990 Ft-os ár nem megfizethetetlen és szinte bármilyen optikai eszközünkhöz fogjuk tudni használni, amikor szükségünk van egy gyors és jó fotóra vagy videóra. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi élmény megörökítését és másokkal való megosztását teszi lehetővé az ötletes szerkezet! Ezért mindenképpen a felszerelésünk "kötelező" részének javasoljuk, de ahol kiemelten fontos a trófeás vad értékesítése, ott gyakorlatilag munkaeszközként fogja nagyon jó hasznát venni a hivatásos állomány.

VTB