Új Minox BL 8x56 HD

Lényeges tulajdonságaiban javult a Minox eddig is számos díjat nyert és méltán elismert BL HD szériája, különösen a szürkületi használhatóságát tekintve. Továbbá van végre 56-os, nyitott hidas is.

minox_bl_8x56_hd_blog-2.jpg

Konkrétan 8x56-os méretben a nyitott, komfort hidas megoldás eddig nem volt elérhető, csak a kilépő pupilla átmérők miatt az idősebbeknek egyébként jobb választás BL 8x52 HD vagy BL 10x52 HD. A nyitott hidas megoldást mindig szeretjük, mert stabil egykezes fogást tesz lehetővé, miközben kényelmesen tudunk fókuszt is állítani. A biztos fogás már csak azért sem árt, mert az 56-os modellek tömege jóval meghaladja az 1 kg-ot. Ugyanakkor, ahogy Penge Borisz is mondotta volt: "-A súly a megbízhatóság jele. Ha elromlik, ütni is lehet vele!". A belső is teljesen megújult. Az újratervezett optikai rendszer a jelenlegi, legmodernebb bevonatokat használja a lencséken és a prizmákon, nőtt a látómező, a fényáteresztés és tovább javítottak a Minox BL HD-k eddig is nagyon jó színhűségén, szín-visszaadásán.

Kézbe véve a Minox BL 8x56 HD keresőtávcsövet, a ház nagyon kellemes tapintású és egyértelmű a kifogástalan minőség érzete is. A modern polikarbonát ház szilárdsága, rugalmassága előremutató, ráadásul könnyebb is, mint egy fémházas kivitel lenne. Mindent összevetve, a Minox új BL HD szériája tulajdonságaiban nagyon közel került a prémium kategória távcsöveihez, szinte csak egy szőke, női hajszál választja el a jóval drágább Minox HG szériától. Igaz, hogy ED lencsetagokat nem tartalmaz, de akinek igénye van rá, válassza a Minox HG APO-k valamelyikét.

A Minox BL HD sorozat eddig begyűjtött díjai:

2015 - A legjobb szafari és utazó keresőtávcső
2014 - A legjobb madarász keresőtávcső
2010 - Az év legjobb keresőtávcsöve

A Minox BL 8x56 HD-t hamarosan követi vagy akár vele egy időben érkezhet a Minox BL 15x56 HD szintén új, nyitott hidas változata. Egy jó kis, 10x56-os már csak hab lenne a tortán, de biztosan tudják a Minox piackutatói, hogy miért nem. Egyébként nekünk nagyon teszik az aktuális/új BL HD-k formaterve. Tényleg modern, lendületes, szinte futurisztikus. Nem csodálkoznánk, ha egyszer majd viszont látnánk valamilyen sci-fi-ben. Ifjabb vadásztársainknak, biztosak vagyunk benne, hogy nagyon tetszik a mostani design.

VTB