Delta Hunter 8x56 keresőtávcső

A Delta Hunter 8x56 a Delta Optical legolcsóbb 8x56-os modellje. Belépő szintű keresőtávcső. Mi csak a nagyon szerény anyagi lehetőségű, illetve a fiatalabb korosztálynak ajánljuk és tényleg nagyon olcsó!

hun856.jpg

Az 56mm-es objektív átmérője elvileg a szürkületi használatot is célozza, bár ahogy korábban már rámutattunk, a keresőtávcső választás az életkor előrehaladtával alkalmanként átgondolandó. Jelenleg ez a Delta Optical kínálatában a vadászoknak szánt legkedvezőbb áru, klasszikus 8x56-os modell. Tetőél prizmával készül, mérete is jelentős: 250x155x65 mm. Igen, jól olvastátok, 25 cm! Kényelmetlen, billeg a kézben. A tömege sem kicsi, majdnem 1,2 kg!

delta_1.jpgBevonatai gyengébbek, mint a Delta Titanium sorozaté (ez a távcső csak multi coated!), ettől még szürkületben a fiatalabb korosztály fogja tudni a távcsövet, annak képességeinek megfelelően használni. Ugyan tapasztalható szini hiba is ebben a kategóriában, de ez szürkületben már nyilván nem érzékelhető, hiszen már nem a színeken van a hangsúly. Mivel a keresőtávcső a vadászat kötelező felszereléseinek egyike, ahogy már az elején is írtuk, a nagyon szerény anyagi lehetőségű és/vagy fiatalabb korosztálynak lehet egy olcsó alternatíva. A távcső ár/érték aránya szerintünk rendben van, kb. 1-1,5 tankolás árát kérik érte.

hun856-1.jpg

Név Delta Hunter 8x56 tetőélprizmás keresőtávcső
átmérő 56 mm
nagyítás 8x
látómező 114 m/1000 m
közelpont m
látószög 6,5 fok
szemlencse átmérő mm
kilépő pupilla mm
szürkületi érték 21,16
geometriai fényerő 49
tömeg 1170g


VTB