UOVision vadkamerák - Minox SMTP

Néhányan tapasztalhatták az utóbbi időben, hogy nem küldenek képet az UOVision vadkamerák. Nem a kamerák a hibásak, azok kiválóan működnek. A Minox tiltotta le a konkurens kamerákat a saját SMTP szerveréről, ahol az volt beállítva, ami egyébként teljesen érthető. Nyilván nem fognak szolgáltatni a konkurens termék vevőinek.

uovision_logo_1.jpg

Normális esetben, aki GSM kamerát vásárol, vásárol hozzá a választott mobil szolgáltatótól egy SIM kártyát is a saját nevére és a szolgáltatótól kapott e-mail címmel, a megfelelő beállításokkal működteti az eszközt. Így nincsen kitéve semmilyen díjmentes szerver kegyének, a kártya is a sajátja, stabilan jönnek a képek. Másik megoldás a Google Mail SMTP szervere, ami díjmentes és egyelőre kiválóan működik. Márpedig az UOVision kamerákat a Gmail SMTP-vel is be lehet állítani. Az UOVision kamerákhoz mellékelt használati utasításokban ráadásul részletesen le is van írva, hogy hogyan kell beállítani a Gmail-el.

Gmail SMTP beállítások
Account: Gmail cím
Password: A Gmail cím jelszava
SMTP server: smtp.gmail.com
SMTP Port: 465

Persze sokan vannak, akik vagy nem tudták ezt a négy sort beírni a kamerájukba, esetleg nem is akartak vele foglalkozni. Ezt a kereskedő ilyenkor jófejségből, díjmentesen elvégezte. Néhány kamera esetében rutinból a Minox szervere lett megadva, ez okozta most ezeknél a kameráknál a leállást. Mindenesetre most ez van, a Minox szervere tabu az UOVisionnek a jövőben. Ajándék lónak egyébként sem illik nézni a fogát, segítséget pedig mindig lehet kérni, szép szóval!

VTB