Pulsar CORE sokadszor...

Bár a nürnbergi kiállításon minden évben bemutattak prototípusokat, még évekig nem volt elérhető CORE. Aztán pár, már módosított darab nagy nehezen kereskedelmi forgalomba került, de mennyiséget szállítani nem tudtak. Közben annak a pár darabnak is egy része már megadta magát, ami a vevőkhöz került.

thermal_imaging_attachment_core_3.jpg

Pedig nagy várakozással tekintett rá mindenki, hiszen az árak csökkenésével keresetté váltak a hőkamera előtétek is. Voltak fenntartásaink anno a Pulsar termékével, írtunk is róla itt többször, teszteltük is. A tesztpéldány működött és pontos is volt a teszt ideje alatt. Sajnos végül az elhíresült mondás lett az érvényes, miszerint "az olcsó a drága, a drága az olcsó". Sokan várták a csodát és hitték azt, hogy megfogták az Isten lábát, amikor nagy nehezen szereztek egy példányt az állandó áruhiány ellenére. Azonban a CORE nem hozta a csodát, ám az azóta az eladott példányok egy része is a Pulsar sajnos hírhedten lassú márkaszervizében kötött ki. Hónapokat is várhat javításra egy vásárló. Kicsit úgy vagyunk már a Pulsar CORE-ral, ahogy Gaben a napszemüvegével, az Üvegtigris első részében. Tényleg ér annyit, mint amennyit kérnek érte?

Bár a több fejlesztésen és elnevezésen átesett eszköz mára már csak félig műanyag, aktuális verziója, a jelenleg FXD55 néven futó típus. A korábbi hónapokban szállított, még FXD50 néven futó darabok a túlbonyolított szerelékkel és a megbízhatatlan működésével szerintünk nem volt nevezhető sikertörténetnek. Ebben a formában nem feltétlenül érte meg az árát, maximum azoknak, akik mindenképp hőkamera előtétet akarnak, de nincs egy kicsit több pénzük rá. Persze jó kérdés, hogy ki az, aki hajlandó milliós összeget kockáztatni "vagy jó lesz, vagy nem" alapon?

pulsar-core-1_1.jpg

A Pulsar által favorizált és a drágább (millió feletti) eszközöknél nyilván vastag extraprofitot termelő, nagyobb részt ragasztott / műanyag technológia elfogadhatóan működik az olcsóbb technikáknál, kisebb igénybevételnél és/vagy kevésbé aktív vadászoknál. Sokan szeretik, mert jól sikerültek a digitális keresőik és céltávcsöveik. Az "N" széria valódi sikertörténet és még a Quantum keresőik is egész jók lettek, kevés meghibásodással, főleg a korábbiak (HD, XD).

pulsar-fxd55.jpg
Pulsar FXD-55 - Nincs látható, lényegi különbség. A szerelék részben más.

pulsar-fxd-technische-daten.jpg

Pulsar Core FXD-55 adatlap. Itt sincs sok érdemi változás, az okulárral 5x-ös nagyítást ígér.

Térjünk azonban vissza aktuális morgásunk tárgyára, a Pulsar CORE FXD50 vagy akár FXD55 előtétre. Hogy is mondjuk... ingoványos talaj jelenlegi formájában. Következésképen, akinek van 1,3M - 1,5M forint körüli kerete ilyen technikára, nézzen jobban körül a piacon! Nem azt mondjuk, hogy rohanni kell rögtön Dedal vagy Nitehog előtétet venni, hiszen jelentős az árkülönbség, ráadásul nem is feltétlenül jobbak. Viszont elérhető már a Dipol TFA1200-as hőkamera előtétje, a Dipol-ok legendás megbízhatóságával és messze jobb objektívjével (F50/1.0) , mint a Nitehog vagy a Dedal előtétjei. Sőt, jövőre a Fortuna is lép ez ügyben.

Várható volt, hogy ráugranak a szegmensre a minőségi gyártók is, ha már a Pulsar ilyen látványosan bénázik a CORE-ral.. Az esetnek pusztán annyi a tanulságra, hogy a Suzuki meg az Opel ne akarjon luxus autót gyártani, mert nem tud és nem is állna jól nekik. Maradjon meg Suzukinak és Opelnek, annak hiteles, de ne akarjon már BMW vagy Mercedes konkurensként "tündökölni"! Kezeljük a helyén a dolgokat.

VTB