GSCI Canada - Egyértelmüsítő táblázat

A termikus képalkotó rendszerek piacát évek óta kétségtelenül a GSCI Canada uralja. Bár mifelénk még mindig fontos szempont az ár, ugyanakkor egyre keresettebb a csúcsminőség. A tehetősebb, igényesebb réteg (már aki ismeri), ezzel vadászik, hiszen a Vadász Távcső Bolt már évek óta forgalmazza.

tws-3075cg_1j2.jpg

Kevesen tudják, hogy több, szűkebb hazánkban ismert (orosz, USA) márka eszközei is tőlük erednek, ugyanis nagyobb részt ők tervezték azokat a megrendelő márka igényei szerint. A GSCI saját márkanév alatt futó eszközei pedig jelenleg az elérhető legjobb minőségű és legmagasabb képességű eszközök a piacon. Nem véletlenül adnak rá, még a polgári (vadász) piacra szánt termékeire is 7 év garanciát!

gsci-canada-7years.jpgSzerencsére nem akarnak a polgári piac számára szánt eszközök esetén sem elszakadni, attól a masszivitástól, robosztus kivitelkezéstől és minőségtől, ami az eszközeiket jellemzi. Nyilván az árak is ehhez mértek, bár ebben a kategóriában nem igazán illik sem túlságosan firtatni, sem alkudozni, mert .... hogy is mondjuk, ciki, na. Annyi, amennyi. Ha nem mindegy, vannak olcsóbb eszközök (ATN, Dedal, Pulsar, stb.) is.

Ahogy a minőség kezd fontosabbá válni, mint az ár, egyre gyakrabban érdeklődnek iránta, ezért gondoltuk kicsit rendet rakni a fejekben. A jelenleg elérhető rendszerek két, fő csoportba sorolandóak:adv-pro-elite.jpg

Bár sokan hajlamosak megvásárolni a TWS-3000 hőkamera céltávcső, TIB-5000 hőkamera keresőtávcső vagy CTS-200 hőkamera céltávcső előtét, katonai specifikációjú eszközeit, szerintünk vadászni nincs értelme. Bár a kormányzati rendszerek esetében valóban érzékenyebbek a szenzorok és rendelkeznek katonai minősítésekkel, gyakorlati haszna ennek már nincs a vadászatban. Ha csak nem az elérhető legjobb minőség iránti igény. Azzal nem tudunk/lehet, de nem is kell vitatkozni. Ha megvette, had vigye! Hogy rend legyen a fejekben, a ranglista valahogy így néz ki, ha a mifelénk elérhető, hőkamera rendszereket nézzük:

1.) GSCI Canda, nem is kérdés.
2.) Dedal / Dipol megosztva. A Dipol nem készít előtétet, távmérős keresőt és céltávcsövet igen. Dedalnak nincs.
3.) Armasight (FLIR), Fortuna (nem rossz, de új még), Optix / Nitehog (Ugyan az. Bolgár gyártás, német céggel)
4.) ATN Corp, még mindig fémházas és számos konzumer (csilli-villi) szolgáltatással rendelkezik
5.) Pulsar, ragasztott műanyag, olcsó anyagok, magas ár. Azonban van egy "rossz hírünk": Működik! :-)

Az alábbi táblázat az egyes besorolások közötti különbségeket mutatja. Vadászni, az "Advanced Line" bőven elég, bár kétség kívül vannak előnyei az emelt képességű rendszereknek, csak az a jó kérdés, hogy ténylegesen szükség van-e ezekre a plusz képességekre?! Ezt döntse el mindenki magában az árajánlat alapján.advanced_vs_professional_and_elite_lines_comparison_table.png

VTB

Mentés