Leica ER 6.5-26x56 LRS Magnum Ballistic

Berakattuk a Strelok Pro-ba -reméljük, hogy sokak örömére- a Leica ER 6.5-26x56 LRS hosszútávlövő céltávcső magnum kaliberekhez készült ballisztikai szálkeresztjét. Igor Borisov jó fej volt, 1 nap alatt elkészült a frissítés Androidra, hamarosan Apple-re is elérhető lesz.

leica-er-lrs-6_5-26x56-scope-b_1.jpg

Szerény véleményünk szerint az őz tarvad téli, válogató vadászatához (magyarul suta selejtezéshez) jelenleg a legoptimálisabb ajánlat a szóba jöhető céltávcső / szálkereszt kombinációk közül ez a céltávcső. Egyrészt mert a prémium kategóriában a legjobb ár/érték arányú cső. Másrészt, mert metrikus torony van rajta és mi Európa legnagyobb részén szívesebben gondolkozunk cm-ben, mm-ben, mint például 1/4 MOA-ban. Harmadrészt, mert -szerintünk- nagyon jól eltalált osztású a szálkereszt, gyorsan és pontosan kompenzálható a lövedékesés a szükséges távolságon belül. Továbbá az esetenként azért fújdogáló szél esetén is alkalmas a kényszerű korrekcióra ez a szálkereszt. Alább egy .300 Winchester Magnum (7.62×67mm) kaliberű puska lőtáblájának elemei láthatóak SAX KJG-SR-re kidolgozva, a tulajdonos saját beállításai szerint:

screenshot_20161019-192947.pngTávolságmérés után nagyon gyorsan el lehet lehelyezni a vadon a kívánt becsapódási pontot, a torony állítása nélkül. Általában -főleg egy, akár kis mértékben is zavart területen- sok időnk nincs a tornyok használatára. Ahol jelentős suta túlsúly van, nagy számú kilövés szükséges és egyszerűen haladni, csinálni kell, ott gyorsan történnek a dolgok. Pontosan is kell, hogy történjenek. A vadnak jár a jó lövés! Ez pedig nem azt jelenti, hogy egy kurta csövű 8x57-essel először "pörgős lábúra" lőjük szerencsétlen őzet, majd az egész határt felzavarva, nagy bőszen kitárazunk a menekülő, sebzett vadra, még szánalomra méltóbb eredménnyel.

Azonban alkalmas felszereléssel, megfelelő elméleti, valamint gyakorlati felkészültséggel és egészséges önkritikával az esetek nagy többségében nem fog gondot jelenteni a lőhetőre bírált példány szenvedésmentes terítékre hozatala.

VTB