Pulsar DFA75 és DN55 - Mi a különbség?

SEMMI! Ilyen egyszerű a válasz, mégsem értik meg sokan, az eltérő elnevezések miatt. Pedig a DN55 és a DFA75 ugyan az az eszköz, két, eltérő megnevezéssel. Annak is nagyon egyszerű a magyarázata, hogy miért kellett eltérő megjelölés.

dfa_fon_1.jpgKereskedői jelzések miatt vagyunk kénytelenek kicsit foglalkozni a témával. Mégis csak az egyik sláger termékről van szó, hiszen ebben az árkategóriában nincs jelenleg alternatívája és nehéz is lenne leváltani. 3 év garancia, fejlett menürendszer, precízen nullázható, kiválóan lát a vad számára nem látható hullámhosszokon is. (Nyilván van feljebb is tudásban, minőségben, csak azokért még mélyebben kell a zsebbe nyúlni, de az megint egy másik téma...)

Szóval, ha bárki vette volna a fáradságot és megnézte volna a Pulsar hivatalos oldalát, ott is rögtön szembetűnő lenne, hogy SEMMI különbség nincs, az ég adta világon a DFA75 és a DN55 között. Egyetlen apróság van, ami eltérés a DN55 vagy DFA75 matricákon kívül, nevezetesen, hogy a DN55 néven futók mellé csomagolnak egy "5x30 Pulsar Monocular"-t (korábban 10x32-est csomagoltak mellé) és így a DFA75-öt céltávcsőre szerelhető éjjellátónak (Night Vision Attachment), míg a DN55-öt digitális éjjellátó keresőtávcsőnek (Digital Night Vision Scope) aposztrofálják. Nyilvánvalóan így is szerepelt az különböző  engedélyeztetési eljárások zártkörű előadásain.

dfa-dn.jpgHogy miért kényszerült a Pulsar két néven is futtatni a terméket? Vannak ugyanis olyan piacok, ahol céltávcsőre szerelhető éjjellátót tilos forgalmazni. Ezeken a piacokon DN55 néven, digitális keresőtávcsőként fut és csomagolják is mellé a már említett okulárt. Mégse lógjon ki a lóláb. Aztán úgy is megveszi a jäger a céltávcsőre való szereléket és már fel is pattintja rá a DN55-öt. Mert az is DFA75. Az meg DN55. Az meg DFA75. Az meg.... :-)

pulsar_logo.gifNagyon reméljük, hogy sikerült végre világosságot gyújtani a világ dolgaiban kevésbé járatos, nyelveket nem beszélő és a legsötétebb összeesküvés elméleteket vizionáló fejekben is.

VTB