LASERLUCHS - Az infravetők királya

Már ha valóban lenne ilyen méltóság az infravetők között. Mert ha lenne, akkor egyértelműen a német LASERLUCHS infravetőket koronáznánk minden infravetők királyává, ez nem is kérdéses.

220_01.jpg

Márpedig az infravetők iránti kereslet egyre nagyobb, hiszen napról napra, egyre többen vásárolnak valamilyen éjjellátó készüléket ezért, azért, de legfőképpen a nyugodt és biztonságos vadászatért. Sőt, a jogalkotó részéről is tapasztalható már egyfajta enyhülés az új vadászati törvényben, hiszen a hivatásos vadász számára már munkaeszközként tekint az éjjellátó keresőtávcsőre. Márpedig akár milyen jó egy éjjellátó, megfelelő hullámhosszú segédfény mindig fog hozzá kelleni.

3454171.jpg

Csodák ugyanis nincsenek. Próbáljuk leegyszerűsíteni, a könnyebb érthetőség kedvéért. Minden éjjellátó alapvetően egy fényerősítő berendezés, ami abból dolgozik, amit lát. Azaz ha nem lát semmit, azt hiába erősíti akárhányszorosára, a 0 × 1 000 vagy a 0 × 10 000 vagy a 0 ×100 000 még mindig 0 marad, azaz pont semmit nem fogunk látni kuka sötétben. Képzeljünk el egy sötét, erdei szórót jól záródott lombozatnál, borult égnél, új Hold idején. Kb. nekimegyünk a lesnek. Következés képen infravető kell és kész.

nsv-laserluchs.jpg

Persze koránt  sem mindegy, hogy milyen! Számtalan infravető van a piacon, kedveltek és jó minőségűek a Pulsar, az Armasight és főleg a Dipol termékei. Az árak pedig jól tükrözik a teljesítményt és a minőséget. Így lett a LASERLUCHS a legdrágább, de hát, ahogy már említettük, ő a király. Na meg azt sem felejtsük el, hogy akinek van pénze majomra, legyen pénze banánra is! :)

artikel_0000286_81_b.jpg

Első és második generációs vetőkhöz szokás 800 nm körüli infravetőket választani. Alapvetően jól is látnak ezen a hullámhosszon. Csak szórós vadászatra bőven elég egy egyszerűbb LED-es vető, míg nagyobb távolságokra már szükségünk lesz lézer alapú és mindenféle képen fókuszálható fényvetőre.

laserluchs_on_d480.jpg

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a vad kevésbé érzékelje a vetőnk fényét (pl. zavartabb terület; nyugtalanabb, fényre hamarabb ugró vadról beszélünk), akkor inkább a 850 nm-es vagy még nagyobb hullámhosszon üzemelő eszközök lesznek a barátaink. Itt jön be egy másik, fontos kérdés, nevezetesen a készülékünk spektrális érzékenysége. Egyszerűbben, látja-e és milyen távolságig az adott hullámhosszon üzemelő infravető fényét?

logo_3.png

Na, pont ez a másik dolog, amiért szeretjük a LASERLUCHS-t! Minden készülékhez, minden generációhoz kínál professzionális megoldást:

  • Laserluchs LA 808-150 II - 808 nm, 150 mW: -Gen I.-től bátran használható bármilyen távolságra
  • Laserluchs LA 850-50-PRO II - 850 nm, 50 mW: Gen I.-től kisebb távolságokra, Gen II.-től bármely távolságra
  • Laserluchs LA 905-50-PRO II - 905 nm, 50 mW: Gen II.-től kisebb távolságokra, Gen III.-tól közép távra, DigitGen jól látja és már egész jól tűri a szarvas tarvad is!
  • Laserluchs LA 980-50-PRO II - 980 nm, 50 mW: Gen III-tól ajánljuk kisebb távolságokra vagy DigitGen-re, teljesen "szarvasálló" hullámhossz

laserluchs-5000-ir-torch-a5889-600x600-2.jpg

Kissé kilóg a sorból, hiszen egy gyakorlatilag fegyverlámpa méretű, 3W-os, 850 nm-es LED-et tartalmazó, fókuszálható infra lámpáról beszélünk. Mégis egy mágneses szerelékkel gyakorlatilag tényleg fegyverlámpaként tudjuk használni az éjjellátó készülékünkhöz, ráadásul igen nagy távolságokra is és az ára is valamelyest barátságosabb, mint a lézer alapú vetőké. Cserébe lényegesen nagyobb és nehezebb. Megfelelően használva jó szolgálatot tehet éjszakai kamerázáshoz

accessories.jpg

Jól áll a LASERLUCHS tartozékok terén is, minden eshetőségre felkészítették az alap eszközöket. A különböző szerelékek mellett megtaláljuk a kábel-kapcsolót, a védőkupakokat és fényszabályozó, dimmer egységet is vásárolhatunk alapkészülékünkhöz vagy akár 230V-ról üzemelő hálózati adaptert állandó, pl. biztonságtechnikai alkalmazásokhoz.

A LASERLUCHS legújabb, Pro II eszközei megvásárolhatóak már a www.vadasztavcso.hu, Vadász Távcső Boltban.

VTB