A Craft megy, a Jaeger jön

2014 év végén a Yukon Craft-ot is búcsúztattuk. A leköszönt és igen csak sikeres Craft helyett a Yukon Global a Jaeger céltávcső családot mutatta be, ami a Crafthoz hasonló népszerűségre számíthat.

jeager_3_12kh56_04.png

Az egyedi megjelenésű céltávcső elődjénél is masszívabb! Külön kiemelte a gyártó, hogy a tubus további megerősítésénél kifejezetten gondoltak a mára már igen elterjedt éjjellátó előtétek tulajdonosaira. Mivel az éjjellátó előtét lövéskor a jelentős tehetetlen tömegével elsősorban a céltávcső tubusát terheli, ez mindenképpen előre mutató fejlesztés.

jeager_3_12kh56_03.png

Az új céltávcső család egyelőre három nagyítás tartományban jelenik meg, minden esetben világítópontos verzióban. 3-12x56, azaz a gyakorlatilag mindenes. 3-9x40, nappalra, alsó kulcsosra vagy gavallér puskára, kispuskára. Nem utolsó sorban pedig a hasonló feladatkörű, de hajtásokra is erősen ajánlott 1,5-6x42-es. Lövésállóságuk egységesen 7000J, azaz akár .375H&H kaliberű vadászfegyvereken is nyugodt szívvel használhatjuk. A tubus Nitrogén töltésű és teljesen vízálló, de ez ebben a kategóriában egyébként is teljesen egyértelmű már. A korábbi, egységes német 4A szálkereszthez képest most több szálkereszt is rendelkezésre áll és a látószög is nőtt valamellyest.

jager_reticle_x01i.png

X01i szálkereszt

jager_reticle_t01i.png

T01i szálkereszt

jager_reticle_m01.png

 

M01, ballisztikai szálkereszt

jager_reticle_x02i.png

 

X02i, ballisztikai szálkereszt

Az árak még nem ismertek, de nem várnánk a Craft áraihoz képest jelentős emelést. Valamennyivel valószínűleg azért drágább lesz, amin a jelenlegi HUF / EUR árfolyam sem sokat segít.

VTB