Jön fel a digitális: Pulsar Recon N550, N7xx, N8xx és majd tovább...

Ez egy rövid kis postocska, közbeszúrólag. Mégpedig abból az apropóból, hogy hamarosan bemutatunk egy új Pulsar digitális keresőtávcsövet, közben ámulunk és bámulunk, hogy mennyit fejlődött a digitális éjjellátás.

6811368.jpg

Két videót választottunk ki a Youtube-ról. Az egyik még az első Pulsar, digitális céltávcső fecskével készült, az N550-nel. Már kifutott modell, nem gyártják. Szerintünk használtan sincs sok értelme venni vagy csak nagyon olcsón. Akinek meg van, inkább tartsa meg, hiszen jól bevált eszköz. Sok vadásztársunknak igen szép kanokat adott, a már akkori fejlettségi szintjén sem rossz céltávcső.

 Vaddisznó vadászat, Pulsar N550. Szépen befordítja, jó lövés!

Az alábbi, második videó már az N550 utódjával, az N750 / N770-nel készült. 1-2 év telt el csupán, mégis jól látható a kép minőségén a fejlődés. Nagyobb felbontás, érzékenyebb szenzor, finomabb részletek. Hozzávetőlegesen itt tartunk most:

 Még így képernyőn, felnagyítva is egész jó a képe! Sokat fejlődött a digitális éjjellátás.

Azaz majdnem itt, mivel egy picit már megint tovább lépett a Pulsar az N850 / N870-nel. A 800-as szériába távmérő is beépítésre került, így a cél tényleges távolságát pontosan megadja a távcső, lehet kalkulálni a lövedékeséssel. Nagy, nyílt terepen segítség lehet, nem "nézzük be", milyen messze is lövünk.

VTB