Delta Titanium 2,5-10x56 Di céltávcső

Di, azaz digitális! A Delta Optical népszerű modelljének egy olyan, módosított változata jelent meg, amelyben a világítópont digitálisan kapcsolható és szabályozható. Rendelkezik továbbá memóriával, azaz ki-, és bekapcsoláskor megjegyzi az előzőleg beállított értéket.

do2-10x56di-1.jpg

A klasszikus méretű és a piacon legnépszerűbb Delta céltávcső modell a Delta Titanium 2,5-10x56-os. Ez került most némi tuningolásra a digitális világítás modullal. A nagyítás tartomány a szokásos: 2,5-10x-ig. Mind a cserkelés, mind a lesvadászat során előforduló, vadászias lőtávokhoz egyaránt megfelel. Stabil céltávcső, a fényáteresztése a teljes optikai rendszerre vetítve kb. 92%-os, ami jó érték. Itt is érdemes ugyanakkor odafigyelni a kaliber-korlátozásra! Egészen pontosan a maximális, Eo=6.000J torkolati energiájú lövedéket jelentő lőszernél nagyobb energiájút ne használjunk. Továbbá, mint általában a Delta Titaniumok, ez a céltávcső sem igazán alkalmas nagy kalibereken a kompenzátorral történő használatra.

do2-10x56di.jpg

Optikailag, szürkületi képességekben, sőt gyakorlatilag mindenben az analóg kapcsolású modellel egyezik meg és az ára sem lett lényegesen magasabb. A különbség mindössze pár ezer forint, jelenleg 176 500 Ft-ért kapható. Aki szeretne egy kicsit modernebb világító egységgel szerelt céltávcsövet, annak jó választás lehet.

do2-10x56di-0.jpg

VTB