Minox ZA 5i HD céltávcső család

Sokoldalú fegyvertávcső család jelent meg pár hónapja a Minox palettáján, figyelemre métló ár/érték aránnyal. Az új MINOX ZA-i HD fegyvertávcső család tagjai között egyaránt megtalálható, a hajtástól, a gyenge fényben történő vagy nagy céltávolságú vadászatokra alkalmas eszköz.

kopfbild_zai_hd_DE_01.jpg

Gyakorlatilag a széria teljesen lefedi a legtöbb felmerülő feladathoz szükséges képességeket. Míg az 50mm-es vagy 56mm-es objektívvel rendelkező  2-10x50, 3-15x50 vagy 3-15x56 céltávcsövek elsősorban a szürkületi vagy éjszaka zajló vadászathoz ideálisak, addig az 5-25x56 nagyobb távolságokon teljesít jól, a 1.2-6x24 pedig hajtásokon vagy akár a sportlövészetben állja meg a helyét.

ZA5i_1.2-6x24_rechts.jpg

A céltávcső család jellemzői a német optikai elemek, a 30 milliméteres, alumínium ötvözet tubus, szabályozható fényerő. A széria kellemes látómezővel rendelkezik, természetesen vízálló és már a Minox által széles körben alkalmazott, modernebbnek számító Argon-gáz töltéssel rendelkezik.

ZA5i_3-15x56.jpg

A már említett kiváló ár/érték aránnyal a német optikai minőség szélesebb körben vált elérhetővé. Aki kevésbé "kompromisszumos" céltávcsövet szeretne vásárolni, annak ez is egy alternatíva lehet, bár személyes véleményünk az, hogy az igazi majd a Minox ZE 5 széria lesz hazai vadásztársaink részére!

 VTB