Minox HG 8x56 BR - Minox csúcskereső SCHOTT üveggel

Ha valaki ragaszkodik a csúcsminőséghez, de mindezt nem egy autó áráért szeretné, akkor a Minox HG 8x56 lehet az egyik megoldás. Csúcs a fényátersztésben az új SCHOTT AG üvegeknek, az 56 mm-es frontlencsének és a high-tech bevonatoknak köszönhetően.

8x56 hg 1.jpg

Ergonómiában, kényelmes keresőt foghatunk kézbe. Erős, magnézium ötvözet ház, finom gumírozás és innovatív élességállítás jellemzi a HG-t. A Minox már Argont használ a távcső pára elleni belső védelmére, mely sokkal hatékonyabb a Nitrogénnél. A lencserendszer aszférikus tagot is tartalmaz. A HG típusok optikai üvegeit az Ernst Abbe által alapított Carl Zeiss Alapítvány cége, a SCHOTT AG készíti. Ez eredményezi a kép ragyogó világosságát és kontrasztját. A HG binokulárok nagyon könnyű kezelését a MINOX QCF rendszer teszi lehetővé. A fókuszgyűrű egyetlen elfordításával történik a kép nagyon pontos élességállítása az igen közeli távolságtól egészen a végtelenig. A fókuszgyűrű skáláján a céltárgy távolsága is leolvasható, így a távcső egyben egy megbízható távmérő is. A MINOX HG 10x52 most rendelkezik ezekkel a remek, egyedülálló tulajdonságokkal, amelyek valószínűleg csak a jövő távcsöveinél lesznek majd általánosan jellemzőek.

Made_in_Germany.png

A MINOX HG távcsövek optikai csúcsteljesítményhez tartozik az optikai felületeket fedő, látható fény hullámhossz tartományokhoz illeszkedő, 21 rétegből álló M* bevonat, amely lehetővé teszi az igen hatékony, 92 %-os fényáteresztő-képességet jelentősen javítva a brillanciát, a kontrasztot, részletgazdagságot és a színhűséget. A MINOX szakértők fejlesztése a távcső teljesen újszerű, belső tükröződés- és fényszóródás csökkentő bevonattal rendelkező, kiemelkedő kontraszt teljesítményt nyújtó optikai rendszere. A korrózió és a pára elleni megbízható, tartós védelmet szolgálja a távcső argon gáz töltése.

 8x56 hg 2.jpg

További műszaki mérföldkő a tetőél-prizma MinoBright eljárással megvalósított tükrözése is. Az ezüst alapú tükröző bevonat 99,8 % hatékonysággal veri vissza a fényt a tükröző felületen. A HG típusoknál alkalmazott „Made in Germany” optikai üvegeket 125 éves múltra visszatekintő, mainzi, speciális üvegeket gyártó SCHOTT AG készíti.

 A HG binokulárok nagyon könnyű kezelését a MINOX QCF rendszer teszi lehetővé. A fókuszgyűrű egyetlen elfordításával történik a kép nagyon pontos élességállítása az igen közeli távolságtól egészen a végtelenig. A fókuszgyűrű skáláján a céltárgy távolsága is leolvasható, így a távcső egyben egy megbízható távmérő is.

 Az okulár négy fokozatban, elfordítással kihúzható szemkagylóval rendelkezik nagyszerű szabadságot adva a pontos, egyéni igény szerint történő szemtávolság beállításhoz. A MINOX HG távcsövekhez neoprén nyakpánt, hordtáska és lencsevédő sapkák is tartoznak.

Technikai adatok
Cikkszám: min62178
Nagyítás, x 8
Frontlencse átmérő: 56mm
Kilépő pupilla: 7mm
Betekintési távolság: 20,8mm
Legkisebb fókusztávolság: 6m
Elméleti szürkületi érték: 21,2
Geometriai szürkületi érték: 49
Látómező 1000 méteren: 108m
Látószög: 6,2°
Dioptria kompenzáció (dpt): 2
Szemüveggel használható: igen
Állítható (visszatolható) szemkagyló: igen
Élességállítás: központi élességállítás, belső fókuszálás
Prizmarendszer: tetőél, (roof)
Vízállóság: 5 méterig
Váz anyaga: magnézium ötvözet
Gáztöltés: Argon
Állványcsatlakozó: van, 1/4
Méretek (HxSzxM) mm 197x145x65
Súly: 1,08
Gyári tartozékok: neoprén nyakpánt, hordtáska, lencsevédő kupakok
Garancia: 2 év
+ Minox Comfort garancia*
* A Minox 30 év garanciát vállal, amennyiben a vásárlástól számított 30 napon belül a gyártó weboldalán a gyári számmal beregisztrálja a terméket.

 Megvásárolható itt: Minox HG 8x56 BR

VTB