Éjjellátók a "Lidliből"

"Olcsó húsnak híg a leve". "A drága az olcsó, az olcsó a drága". Mennyire igazak ezek az ősrégi, népi bölcsességek, mégis mindig van, aki szereti szórni a pénzét ipari hulladékra. Ez utóbbiból a a nagy kereskedelmi hálózatok elapadhatatlan forrásként látják el Magyarországot is.

Egy "lidlis" pénztárossal beszélgettünk az áruházban már nem először megvásárolható "éjjellátóról". Persze a készülék csak a nevében éjjellátó, az igazi éjjellátók teljesítményét meg sem közelíti. Építési minősége kritikán aluli, gyakorlatilag nincs értelme részletezni, a már bevezetőben említett ipari hulladék kategória. A "csoda" persze nem ez. A csoda az, hogy mégis veszik mint a cukrot, majd 1-2 napon belül persze visszahozzák, hogy -minő meglepő- már nem működik. Nem tudjuk ellenőrizni a pénztáros kislány szavait, de szerinte az eszközök 80%-a jön vissza hibával.

Azok a tisztelt vadásztársak, akik olcsón akarnak éjjellátót venni, így kidobnak egy csomó pénzt teljesen értelmetlenül az ablakon. Nincs olcsó éjjellátó! Soha nem volt és nem is lesz. A technológia drága, nem lehet teljesen gépesíteni, ezt pedig generációtól függetlenül meg kell fizetni. Egy normális minőségű, már használható, első generációs éjjellátó is a minimálbérnél kezdődik. Akinek nem áll rendelkezésre ez az összeg, miért szórja el értelmetlenül azt a keveset is, ami van? Vegyen inkább kukoricát, vagy egy egyszerűbb vadkamerát, hogy tudja, mikor jár a vad. A semmiben bízni nagy butaság.

VTB