Zoltán hirdet

Egyre többen keresnek, vásárolnak éjjellátó elő-, vagy "mögé" téteket. Aztán van, aki csinál is. Mert a magyar ugye, bármiből csinál bármit. Fából vaskarikát vagy fordítva és akkor mindjárt húzzuk is le jó alaposan a vadásztársakat. Az egyik hirdetési portál  hirdetései között találtuk az alábbi a gyöngyszemet.

1in_pic.php.png

"Eladó a fent nevezett előtét , mely bármilyen távcső elejére egy mozdulattal felhelyezhető ! A távcső nagyítását nem változtatja meg ! Bármilyen kérdéssel kapcsolatban keressen telefonon , vagy emailben !   Zoltán  - 06xx482xxxx"

Szóval Zoltán feltaláló. Feltalálta, hogyan javítson az anyagi helyzetén. Vásárolt tehát egy 60 000 Ft-os, 0. generációs egyszemes éjjellátót, leszedte róla az okulárt, rárakott egy 5 000 Ft-os szereléket, majd az egészet beárazta 250 000 Ft-ra, vadásztársi alapon. Nyilván volt, aki bedőlt neki, madár mindig van. Aztán jöttek a hibázások, a 30-40-80 cm-es szórás 50m-en, a beázás, majd megadta magát a tápegység is a bontott eszközben.  Sose volt jó, soha nem akart úgy működni, ahogy kellett.

3in_pic.php.png

Persze aki egy kicsit okosabb volt, végiggondolta, hogy mennyire okos dolog megbízhatatlan, soha nem tesztelt technikával lövöldözni szabad területen, amikor a teljes felelősség meg az övé. Sufni-tuning eszközre nyilván nincs garancia és a működése is bizonytalan, tehát eleve távol tartotta magát tőle. Megbontották a készüléket, a garancia kész, elmúlt. Továbbá ezek az eszközök keresőtávcsőnek vannak gyártva, így a lövésállóság, mint fogalom ez esetben nem létezik. Ki fog majd csövet cserélni, ha kell? Ki fogja majd a tápegységet javítani? A márkaszerviz biztos nem, esetleg vastag pénzért. Vagy Zoltán? Vele meg pont az a baj, hogy már akkor bűncselekményt követett el, amikor éjjellátót, pláne fegyverre szerelhetőt állt neki gyártani a lelkem. Magyarországon ez ugyanis haditechnikai szolgáltatás nyújtásának minősül és 3-8 évig jutalmazzák. Addig meg köszöni szépen a 250 000 Ft-ot mindenkitől!

VTB