Vadász Távcső Blog

2016\08\05

Swarovski Z8i belakva

A megjelenése óta írtak már róla mindenhol 1000x. Mi megvártuk, amíg kézbe fogjuk, de nem 5 percre, hanem hetekre. Megtörtént és tetszik. Nem kicsit. Nagyon! :)
200508_top.jpg

Eddig -legalább is ebben a ligában, ahol a három nagy (Leica, Swarovski, Zeiss) focizik- optikai vagy mechanikai minőségről zengedezni felesleges karakterpocsékolás volt. Lehetett egymáshoz hasonlítani őket, fedezhettünk fel -leginkább szubjektív- különbségeket, de abban mindig megegyeztünk, hogy ezek a legmagasabb minőséget képviselő, prémium optikák a csúcsmodelljeik esetén. Azonban, a Swarovski Z8i céltávcső család megjelenésével merőben más lett a helyzet.

web-z8i.jpgAz a "baj", hogy a Z8i annyira jól sikerült, hogy gyakorlatilag a prémium kategóriában -ha nem számít (számít? :-) ) az egyébként is minimális árkülönbség-, akkor csak és kizárólag a Swarovski Z8i az értelmes választás! Számos olyan innovatív megoldást hoztak be (fel-le szerelhető ballisztikai torony, okos kiegészítők tömkelege, saját értékekre gravírozott tornyok, stb.), amik teljesen személyre szabhatóvá teszik az eszközt. Ez nem csak üres marketing duma, hanem tényleg jól használható megoldások. Ezt pedig mindenki szereti, mert ez a hiteles!

swarovskiz8i.jpgEredetileg ez a cikk egy amolyan hagyományosan hosszúra szánt, mindent jól kiveséző blogbejegyzés lett volna, amit akkor illik megejteni, amikor valami új, jelentős megjelenik. Aztán teltek a hetek és lakva ismeri meg az ember a másikat alapon az lett a vége, hogy teljesen felesleges okoskodni, vesézgetni a nyilvánvalót. A Swarovski Z8i totálisan letarolta most a prémium vadász optikák piacát! Szerintünk egyelőre még kapni is csak azért lehet -a jobb boltokban-, mert uborkaszezon van és még mindenki valahol a hasát sütteti. Amint felébred a nép, jó eséllyel ki fogják pucolni a boltokat és várni kell majd rá. Korábban -a 2016-os IWA újdonságok taglalásakor- még azt tanácsoltuk, hogy "Nyilván nem érdemes rohanni és a meglévő Z6i-t minden áron lecserélni Z8i-re", de be kell vallanunk, hogy tévedtünk. Érdemes, nagyon is! Bármelyik korábbi prémium optikának keressünk nyugodtan új gazdát, ha megtehetjük hogy Z8i-t vegyünk és van is igényünk a tényleg jelenleg a magasan legjobb vadász céltávcső családra.

20040304_p4_1.jpgSwarovski távcső tulajdonosok egyébként is jó, ha tudják, hogy a Swarovski -úgy tűnik- végleg kiszáll a közép kategóriából (Z4), meghagyja a Zeiss-nek (Conquest) és a Leica-nak (ERi), a jövőben pedig csak a legfelsőbb kategória számára gyárt. A Z6-Z6i széria ugyan megmarad, de az egyébként is prémium, viszont jelentős árcsökkenés várható ősszel vagy jövő év elején. Annál is inkább, mivel a jelenlegi hivatalos árlista alapján Z6i-t teljesen értelmetlen vásárolni a Swarovski Z8i mellett.

20040101_p1.jpgNagy sértődések majd a kereskedő-ügyfél kapcsolatokban várhatóak, hiszen fentiek ismeretében egy használt Swarovski Z6i beszámítási ára könnyen valahol az ezer-egy-kétszáz € környékén fog mozogni. Így múlik el a világ dicsősége...

20040302.jpgSzáz szónak is egy a vége, akár mennyire nem szeretünk ilyet leírni, jelenleg akkor is ez a helyzet. A Swarovski Z8i céltávcső család jött, látott, győzött. Mindenben jobb, mint a versenytársak termékei. Összességében pedig magasan, hiszen a sok apró fejlesztés, az innovatív megoldások mind egymást erősítik.

VTB

vadászat Leica Swarovski Zeiss céltávcső puskatávcső vadász távcső Swarovski Z8i

2016\08\05

Sufni tuning vadásznemzet - Még hiszünk a mesékben?!

Mindent farag már a magyar, sőt: -Mindent is! :) Sufnituning nemzet vagyunk. Szereléket, lámpát, infravetőt, éjjellátót, hangtompítót, légpuskából kispuskát meg anyánk pi... izé hátsó felét, stb.  Miért lenne ez másképpen a vadászatban?

3_1.jpgAhogy a Ridley Scott 2013-as, a Jogász című híres filmjében is elhangzik "Nem hisznek a véletlenekben. Hallottak már róla, de még sose látták", (1:15-nél hangzik el a híres mondat). Amilyen állításokat néha hallunk, olvasunk a Bivalyb@sznádon, helyi-zseni által éppen feltalált, szalmából font, de világmegváltó, a Földet bevilágító, minden vadat a lesedhez csalogató infravetőkről, meg egyéb csodaszerekről, enyhén szólva is mosolyt csal az arcunkra. Főleg, hogy a hangzatos állításokon kívül más információ soha nem áll rendelkezésre, kivéve a Facebook! Na, az aztán a hiteles, hiszen 'megmondta az újság is! :-). Most komolyan, miért ilyen hülyék az emberek?

1_1.jpgNálunk nem divat nyelveket beszélni, sokan teljesen fogalmatlanok a világ más részeiről, ugyanakkor szeretnének hinni és eredményesebben vadászni. Fogalmuk sincsen róla, hogy ezeknek a "csodaszereknek" az olcsó alkatrészeit szépen összekukázzák a komák az világ elektronikus piacairól, összekalapálják a sufniban, "nevet" és "típusszámot" is adnak neki akár, nyomtatnak neki szép színes dobozt, borítót is akár és persze megy mellé az elképesztő duma. Ezeknek az eszközöknek persze -valami furcsa oknál fogva- soha nincs semmilyen specifikációja, semmilyen független szakértő intézet nem tesztelte, senki nem engedélyezte, garancia csak szóban van, a számla vagy pótalkatrész ellátás ismeretlen fogalom. Aki meg ráfaragott ezekkel, mélyen hallgat, vesz helyette gyári terméket és próbálja elfelejteni, hogy milyen hülye volt. Elmesélni meg nyilván nem nagyon fogja, csak a kereskedőknek szoktak panaszkodni -ahogy vadászboltok értékesítőitől megtudtuk-, amikor vesznek egy gyári eszközt a pórul jártak, okulva a történtekből. Az egy másik kérdés, hogy így sokkal drágább volt és megannyi bosszúság előzte meg. Nem, mintha kizárnánk, hogy vannak működő, használható, házi előállítású termékek! Azonban egyelőre koránt sem ez a jellemző.

2_2.jpgKülönösen igaz a barkács a szerelékek (nagyon óvnánk tőle mindenkit!), az infravetők és persze a fegyverlámpák terén. Pedig kivétel nélkül, egyik sem jobb semmiben a gyári, főleg prémium termékeknél, ami önmagában józan paraszti ésszel is belátható lenne. Mégis minden hónapban hallunk egy-két bepalizott, hülyére vett vadásztársról. Pedig ha csak abba belegondolnának, hogy súlyos oka van, hogy ezeket a barkácsolókat nem foglalkoztatja senki, egyik kereskedő sem áll velük szóba és kénytelenek a Facebook-on, apróhirdetési oldalakon, fórumokon osztani az észt, megmondani a tutit. Egyszerűen annyira nem egyenletes az egyébként sem túl jó minőség,  annyi a probléma a barkácsolt cuccokkal, annyira nem megoldott a javítás, pótalkatrész ellátás, hogy teljesen komolytalan az egész, úgy, ahogy van. Mindig beigazolódik a már ezerszer, unos-untalanig elmondott, örök igazság: "A drága az olcsó, az olcsó a drága!". Az vegyen csak bizonytalan eredetű, házibarkács műszaki terméket, akinél nem számít a pénz, nem érdekes, ha megy a kukába mert már az eladó sem érhető el hónapok óta vagy még igen, de sajnos nem tudott neked pótalkatrész venni még az általa egyébként "személyesen garantált" garanciális időn belül tönkrement készülékedhez, mert tankolni sincsen pénze, hogy a szomszéd faluban lévő postára átmenjen. A bringát meg már el kellett adni a múlt hónapban, mert akkor is volt egy garanciális hiba.

Azoknak ugyanakkor, akik próbálnak tényleg valami jót, jobbat, használhatóbbat tisztességesen összehozni, sok sikert kívánunk a munkájához! Azért azt se felejtsük el, hogy adott már ez a nép sok, nagy dolgot is a világnak!

VTB

vadász vadászat barkácsolás kontár mekkmester házi fegyverlámpák házi infravetők

2016\08\03

Minox DTC 450 szupervékony vadkamera

Szuper vékony vadkamera, nagy tudással, pici áron. Ezt tudja a Minox DTC 450, a Minox új, minössze 2,7 cm vastag  vadkamerája.

3541a2f2f7.jpgA sikeres DTC 400 modell utódja megnövelt felbontással és az esőnek, párának még ellenállóbb házba került. Jelenleg a legvékonyabb vadkamera, 2,7cm vastag csupán, így könnyen rejthető. A speciálisan kialakított kameraház jól illeszkedik bármilyen fa törzsére. Terep mintázata pedig szinte láthatatlanná teszi még nappal is.

Fontos tulajdonság, hogy a Minox DTC 450 kijelzője a kameraház elejére került! Így élőkép segítségével telepítéskor a kamera könnyen a kívánt területrészre állítható. A fedél alatt található kezelőgombok és az egyszerű, magyar menü segítségével a Minox DTC 450 gyorsan és könnyen állítható be.

f77ef5d91e.jpgA legújabb MINOCTAR objektív torzítástól mentes, kontrasztos képet szolgáltat. Nagy felbontás, természetes színek, részletgazdag felvételek. HD minőségű 10-60 másodperces videó felvételek rögzÍtésére is alkalmas a Minox DTC 450. A 15 méter hatótávolságú, nagyteljesítményű, láthatatlan infravörös vaku segítségével kiváló minőségű fekete-fehér felvételek készülnek. A Minox DTC 450 gyors, kevesebb mint 1 másodperces reakció időrek képes.

Akár 6 hónapig is üzemeltethető, beállítása egyszerű. A felvételek SD kártyára kerülnek, melyek a Minox DTC 450 beépített, 2"-os kijelzőn visszanézhetőek.

Masszív, vízálló burkolat véd az a nedvességtől, portól. Lakattal is rögzíthető.

Termék adatok:

 • Szuper vékony kialakítás, 2,7 cm
 • Magyar menü
 • MINOCTAR objektív
 • 12MP fotó
 • HD (720P) videó
 • Sorozatfelvétel (9 kép)
 • IR vaku (15m-es hatótáv)
 • Gyors reakció (kevesebb mint 1 mp)
 • Fél év üzemidő
 • Memóriakártya 32GB-ig
 • 2"-os TFT display
 • Jelszavas védelem
 • USB port
 • Állványcsatlakozó
 • Időjárásálló burkolat
 • Tartozék rögzítő kábel, USB kábel

A Minox DTC 450 szupervékony vadkamera már megvásárolható a www.vadasztavcso.hu Vadász Távcső Bolt-ban, mindössze 45 900 Ft-os bevezető áron.

VTB

Vadász Távcső Bolt vadkamera Minox www.vadasztavcso.hu Minox DTC Minox DTC 450 szupervékony vadkamera trail camera

2016\08\03

Caliber Hunting, vezeték nélküli vadjelző vadászoknak

Jópofa, filléres, vezeték nélküli vadjelzőt mutatott be a Caliber Hunting. Kényelmesebb vagy fáradtabb vadásztársaink szeretni fogják. Szórón, váltón, esetleg hajtáson is...

img-04.jpg

Speciális mozgásérzékelők segítségével jelzi a vad érkezését szórónkra a CaliberHunting vadjelző készüléke. Az érzékelőket szóróra és/vagy a kiszemelt váltóra telepíthetjük és körülbelül 10m-es távolságból már érzékeli az érkező vadat. Ekkor az érzékelő jelet küld a vevő egységnek, ami a tartozék füllgalgatóban hangjelzéssel, vagy a vevőkészülék rezgéssel riasztja a vadászt. A jelzőhang ereje állítható, de akár ki is kapcsolható. Ebben az esetben a készülék rezgéssel jelez.

calhuntal2.jpgA vevőegység hatótávolsága az érzékelőtől számítva  maximum 100m, a környezeti viszonyoktól függően. A vevő egy övcsípesszel is el van ellátva a kényelmes használathoz. Használható esetleg hajtásokon, tereléseken, ha a terep-, vagy környezeti viszonyok indokolják.

A készülék már elérhető a www.vadasztavcso.hu Vadász Távcső Boltban:
-Az egy érzékelős változat ára 13 900 Ft
-A két érzékelős, rezgéssel is jelezni képes változat ára: 18 490 Ft

VTB

vadasztavcso.hu Caliber Hunting Vadjelző Vezeték nélküli vadjelző Caliber vadjelző Caliber Hunting vadjelző

2016\07\31

Hunter Electronic PILOT 14G vadász fegyverlámpa

Kedvező árú, eleve zöld fénnyel világító vadász fegyverlámpa került forgalomba. A lámpa készletben vásárolható meg, minden szükséges tartozék megtalálható a dobozban.

25665089-origpic-6618c4.png

Éjszakai vadászathoz tervezett fegyverlámpa, készletben.

 • Masszív felépítés,
 • Víz ellen védett
 • Cree LED
 • Univerzális csatlakozó céltávcsőre
 • Lengőkapcsoló
 • 2 db akkumulátorral szállítva

25665089-origpic-90ce97.pngA vadász fegyverlámpa készlet már megvásárolható a www.vadasztavcso.hu, Vadász Távcső Boltban mindössze 39 900 Ft-os bevezető áron!

VTB

 

vadkár fegyverlámpa vadasztavcso.hu puskalámpa vadászt távcső bolt taktikai lámpa olcsó lámpa éjszakai vadászat

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu