Pulsar Core FHD50 hőkamera előtét

A 2014. év slágerei egyértelműen a különböző éjjellátó céltávcsövek és éjjellátó céltávcső előtétek voltak, a hőkamera keresőtávcsövek mára már megállíthatatlan terjedése mellett. Állítólag 2015 év elején érkezik a Pulsar hőkamera céltávcső előtétje, a Pulsar FHD50, amely egyesíti a céltávcső előtétek és a hőkamera előnyeit.

blaser-r8-magnus-2_4-16x56-links2.jpg

Az eszköz egyszerű fel-, és leszerelhetőséget ígér, 1100m-es látótávolság mellett. Gyakorlatilag ugyan azt tudja ebben a tekintetben, mint a Pulsar Quantum HD50S hőkamera keresőtávcsöve. 1,1 km már több, mint elég. Sőt, céltávcső esetén teljesen felesleges, de tudja. Igaz az is, hogy keresőként ugyan úgy fogjuk tudni használni az eszközt, tehát ki fogjuk tudni használni a tudását, ha akarjuk vagy a helyzet úgy hozza.

core_pulsar_1_13330_1413120483_1280_1280.jpg

Az eszközt úgy alkották meg, hogy nem kell belőni, nem kell nullázni. A becsapódási pont nem változik az eszköz felhelyezésével. Márpedig a fel-, vagy leszerelése tényleg csak egy mozdulat. Egyszerűen zsebre vágható, kis méret és alacsony tömeg jellemzi. A kezelése is egyszerű és felhasználóbarát. Egy, a készülékhez adott monokulár segítségével elvileg használhatjuk az eszközt keresőként is, míg az okulár eltávolításával a céltávcső szerelék kerülhet felhelyezésre. Bár szerintünk ember nem lesz, aki a lesen a szerelgetéssel fog vesződni, zajt csapni, leginkább csak céltávcső előtétként fog funkcionálni a Core.

pulsar_logo_300pxl.gif

core-pulsar-specs.jpg

Ára egyelőre még nem ismert, 1,5M és 2M közötti árat prognosztizálnak, egyelőre várjuk a bevezető árat. Azért azt se felejtsük el, hogy erőteljesen a szokásos Pulsar műanyag, így inkább valahol 1M Ft környékén lenne a reális.

VTB